Kvalitní plát masa zaručuje jeho rychlou přípravu, aneb minutka je vždy tajná zbraň správné kuchařky.
Potřebujeme :
- 2 lžíce sezamových semínek
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- špetka pálivé papriky
- 100 g změklého másla
- 4 roštěnky
- 4 lžíce oleje
Sezamová semínka rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s prolisovaným česnekem. Přidáme sůl, pepř, papriku a důkladně utřeme s měkkým máslem. Vzniklé česnekové máslo dáme do chladničky ztuhnout.
Roštěnky zlehka naklepeme a silné okraje plátků několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nestahovalo a nekroutilo. Roštěnky pečeme na rozehřátém oleji 1-3 minuty z každé strany.
Osolené a opepřené roštěnky dáme na talíře a podáváme s opečenými bramborami a bylinkovým máslem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.