Kotlety na různý způsob jsou velmi oblíbený pokrm. Vepřová kotleta se připravuje z bederní části před kýtou (kotleta v užším smyslu slova), případně ze sousedící části směrem k plecím (přesněji nazývané pečeně). Kotlety se většinou zpracovávají pečením nebo grilováním, možné je však též smažení nebo vaření. Naservírované na talíři hezky vypadají a chutnají vždy skvěle. Pojďme si dnes zkusit pomerančové kotlety.
Potřebujeme :
- 4 vepřové kotlety
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžíce koňaku
- 4 lžičky dijonské hořčice
- sůl
Z kotlet odstraníme přebytečný tuk a maso po stranách několikrát nařízneme. Pokud jsou plátky kotlet příliš tlusté, můžete je mírně naklepat. Kotlety položíme na gril (nebo dáme do trouby) a necháme po obou stranách 5 minut opékat. Med, pomerančovou šťávu a koňak smícháme. Kotlety opečené na grilu lehce potřeme hořčicí. Pak je dáme zpět na gril a několikrát je během pečení potřeme medovo-pomerančovou směsí. Solíme až nakonec.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.