Ať vykouzlíte jakýkoli makový dezert, tak se po něm u vás v kuchyni jen zapráší? Jestliže nechcete opouštět od tradice, rozšiřte svou sbírku makových dezertů o naprosto vynikající slavnostní makovec.
Suroviny
- 1 balení směsi na Makovec zn. LABETA
- jakýkoli krém
- kandovaná citronová kůra
- 200 g cukru
- 100 ml vody
Postup
Makovec upečeme podle návodu na balení. Připravíme si krém, který rádi používáme, a který nám chutná. Vychladlý makovec jím potřeme. Kandovanou citronovou kůru spaříme na pět vteřin ve vroucí vodě. Cukr rozpustíme ve vodě a vaříme do zhoustnutí. Vložíme kůru a necháme 24 hodin odležet. Poté cedníkem vyndáme, necháme okapat a na pečicím papíře necháme uležet dalších dvacet čtyři hodin.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.