Jablka obsahují vitamín C a řadu antioxidantů, které chrání DNA v lidských buňkách a snižují tak riziko vzniku rakoviny, podobně jako množství vlákniny. Jiné látky chrání mozek před Parkinsonovou a Alzheimerovou chorobou.
- pektin v nich obsažen může působit také jako ochrana před vznikem poškození ledvin
- snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu a krevních tuků
- posilují imunitní systém, srdce a krevní oběh
- stabilizují hladinu cukru v krvi
- čistí střeva
- posilují dásně
Na dnešní recept potřebujeme :
- 8 středně velkých jablek
- 8 lžiček pikantní zavařeniny
- 100 g jader vlašských ořechů
- lžíce másla
- 4 bílky
- 200 g cukru krupice
Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a opatrně oloupeme. Vyhloubený prostor naplníme zavařeninou smíchanou s hrubě usekanými ořechy. Jablka srovnáme na plech a v troubě upečeme doměkka.
Z bílků ušleháme pevný sníh s cukrem. Navršíme na jablka a dáme do trouby zrůžovět. Podáváme teplá i studená.
Jedná se o vynikající rychlý dezert pro chvíle všední i sváteční.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.