Kapr je tradice na štědrovečerním stole. Že se dá ale udělat také jinak, než klasický smažený s bramborovým salátem, a že nás výsledná chuť může velmi mile překvapit, tak o tom vás přesvědčí níže uvedený recept.
Potřebujeme :
- velký kapr
- sůl
- česnek
- kmín
- případně další koření dle chuti
- 2 vajíčka
- máslo nebo olej
- žampióny
- hrášek
- oříšky (třeba buráky)
- salám nebo klobása
- cibule
- popř. dle chuti další zeleninu
- 2 rohlíky
Příprava náplně do kapra :
Dva žloutky vyšleháme s trochou másla, se solí, česnekem a dalším kořením. Přidáme ořechy, žampióny, hrášek, nakrájený salám, cibuli popř. další ingredience a na kostičky nakrájené rohlíky. Ze dvou bílku vyšleháme sníh a smícháme dohromady s náplní.
Příprava kapra :
Neporcovaného vykuchaného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu. Potom ho znovu trochu opláchneme, dáme náplň, zašijeme, posypeme trochu kořením ( třeba grilovacím ), pokapeme olejem nebo máslem a dáme na hodinu a půl péct do trouby.
Křupavého kapra pak celého vyjmeme na mísu a nazdobíme banánem či jiným ovocem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.