Pochmurné počasí nejlépe zvládnete se šálkem horkého nápoje připraveného z čaje TEEKANNE. Pokud chcete váš čajový zážitek posunout ještě výše, nechte se inspirovat recepty od Kateřiny Vymazalové, odbornice na čajovou kulturu a čaje, která z čajů vykouzlí lahodné a osobité koktejly – ideální společníky do zimních dnů či vánoční večírky.
TEEKANNE BANANA KOKTEJL - studený
Co budete potřebovat:
2 cl banánového džusu
4 cl čaje TEEKANNE Green Tea Echinacea-Lime
1 cl cukrového sirupu MONIN
(1 cl citronové šťávy)
Snítka máty
Jak na to:
Do vroucí vody o objemu 4 dl vložte 3 sáčky čaje TEEKANNE Green Tea Echinacea-Lime a nechte jej louhovat déle než obvykle, aby se do vroucí vody dostalo co nejvíce aromatických látek a vznikl vám koncentrát výrazné chuti, doporučujeme sáčky louhovat po dobu 10 minut. Vylouhovaný čaj nalejeme společně s džusem, sirupem a citronovou šťávou do míchací sklenice s ledem a důkladně promícháme. Finální směs nalijeme do připravené skleničky a můžeme ozdobit mátou.
TEEKANNE TEMPTATION - teplý
Co budete potřebovat:
2 cl jablečného džusu (vylisovaná jablečná šťáva)
5 cl čaje TEEKANNE Temptation
1 cl karamelového sirupu
Špetka soli
Plátek čerstvého jablka
Jak na to:
Do vroucí vody o objemu 4 dl vložte 3 sáčky čaje TEEKANNE Temptation a nechte jej louhovat déle než obvykle, aby se do vroucí vody dostalo co nejvíce aromatických látek a vznikl vám koncentrát výrazné chuti, doporučujeme sáčky louhovat po dobu 10 minut. Vylouhovaný čaj a jablečný džus nalijeme do varné konvice a zahříváme, postupně přidáme karamel, promícháme a opět zahřejeme. Ohřátý koktejl nalijeme do šálku, přidáme špetku soli a ozdobíme plátkem čerstvého jablka.
TEEKANNE AUTUMN CHAI - teplý
Co budete potřebovat:
3 cl teplého sójového mléka
3 cl TEEKANNE Organics – Oriental Chai
1 cl perníčkového sirupu MONIN
Badyán
Jak na to:
Do vroucí vody o objemu 4 dl vložte 3 sáčky čaje TEEKANNE Organics – Oriental Chai a nechte jej louhovat déle než obvykle, aby se do vroucí vody dostalo co nejvíce aromatických látek a vznikl vám koncentrát výrazné chuti, doporučujeme sáčky louhovat po dobu 10 minut. Vylouhovaný čaj, sójové mléko a sirup nalejeme do varné konvice, zahříváme a během ohřívání promícháváme. Hotový koktejl nalijeme do šálku a můžeme ozdobit badyánem.
Kateřina Vymazalová (19): Kateřina je studentka SOŠ a SOU Gastronomické v Poličce. Přípravě čajů se věnuje již čtvrtým rokem a tato disciplína je nejen její prací, ale především koníčkem. Své zkušenosti předvedla loni na mistrovství v Číně, kolébce čajové kultury, kde se stala Mistryní světa v kategorii Tea Mixology.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.