Každý bude chtít znát tajemství tohoto výtečného a přitom levného receptu …
- 500 g chleba
- 200 g anglické slaniny
- 5 stroužků česneku
- 2 cibule
- 3 vejce
- 3 lžíce na kostičky nakrájené červené papriky
- špetka pepře, majoránka
- hrst strouhanky
- 500 ml teplého vývaru z jedné kostky masoxu
- sůl, olivový olej na pánev
Na ozdobu: plátkový sýr, olivy, cibule, cherry rajčata, pažitka, rozmarýn
Na oleji orestujeme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli a anglickou slaninu. Do mísy rozdrobíme chléb i s kůrkou a zalijeme teplým vývarem. Přidáme na jemno pokrájenou červenou papriku, prolisovaný česnek, koření, vejce a směs slaniny s cibulí. Vše řádně promícháme a vytvoříme hustou směs, kterou podle chuti osolíme a opepříme, případně zahustíme strouhankou.
Ze směsi tvoříme karbanátky a smažíme po obou stranách dozlatova.
Hotové horké karbanátky zdobíme plátky sýra, kolečky cibule, olivami, cherry rajčátkem, pažitkou a rozmarýnem. Podáváme na listech zeleného salátu
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.