Na stromech jsou již uzrálé švestky. Co z nich připravit? Udělejte klasiku! Švestkové knedlíky! Vyzkoušejte náš recept vylepšený mandlemi a určitě si pochutnáte.
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 150 g celozrnné pšeničné krupice
- 50 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 vejce
- 75 g třtinového cukru
- strouhaná kůra z 1/4 chemicky neošetřeného citronu
- špetka soli
- na špičku nože mleté vanilky
- 12 zralých švestek
- 12 oloupaných mandlí
- 75 g másla
- 50 g celozrnné strouhanky
- 1-2 lžičky mleté skořice
Tvaroh vylisujeme, smícháme s krupicí, moukou, vejcem a 1 lžičkou třtinového cukru a citronovou kůrou.
Osolíme, přidáme vanilku a vypracujeme hladké těsto. Omyté a osušené švestky nařízneme a pecky vyjmeme. Místo pecky vložíme do švestky mandli. Z tvarohového těsta odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu a na dlani z vytvoříme kulatý plátek. Doprostřed dáme švestku a obalíme těstem. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, teplotu snížíme a vaříme mírně odkryté zhruba 15 minut. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo a osmahneme na něm za stálého míchání strouhanku. Knedlíky vyjmeme, necháme dobře okapat a rozdělíme na nahřáté talíře. Posypeme smaženou strouhankou a zbývajícím třtinovým cukrem, smíchaným se skořicí.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.