Upečte si s námi výbornou domácí salámovou pizzu, kterou jistě ocení každý muž.
Na 4 menší pizzy budeme potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 175 ml vlažné vody
- 75 g kvásku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- 250 g passaty (rajčata drcená, nebo loupaná)
- 1 balení loveckého salámu Schneider
- 1 mozzarellu
- 2 krémové žampióny
Nejdříve smícháme kvásek s vodou a počkáme, až se aktivuje. Mouku smícháme se solí. Přidáme olivový olej a vypracujeme těsto. Bude lehce lepkavé, je třeba ho trošku poprášit moukou. Je lepší použít hrubší mouku, ideálně semolinu. Rozdělíme na 4 části a necháme nakynout alespoň 2 hodiny pod utěrkou. Jestliže nemáte kvásek použijte sušené droždí, měly by vám stačit zhruba 3-4 gramy.
Po dvou hodinách těsto rozhodně nehněteme, spíš se ho snažíme s dostatkem mouky roztáhnout do stran. Jde o to, aby v těstě zůstal vzduch a vytvarovali jsme krásnou placku s trošku širším okrajem. Rozpálíme si teflonovou pánev a zapneme v troubě vrchní gril na maximum. Pečeme na pánvi na jedné straně zhruba 1 minutu a placku otočíme, potom přidáme rajčata a zbytek ingrediencí, vložíme do trouby hned na vrchní příčku a necháme další dvě minuty.
Pizza by měla být hotová. Nakonec opepříme a zakápneme olivovým olejem. Můžeme ještě dochutit parmezánem.
Náš TIP: Na recept vyzkoušejte tradiční Lovecký trvanlivý salám Schneider
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.