Vyzkošejte náš netradiční "chřestový" recept. Dobrou chuť!
- 9 celozrnných plátků lasagní
- 1 kg zeleného chřestu
- 40 g másla
- 2 lžíce celozrnné mouky
- 100 g strouhaného sýra Madeland
- 1/2 l mléka
- mořská sůl
- černý pepř
- čerstvě strouhaný muškátový oříšek
- tuk na vymazání
Plátky lasagní uvaříme v lehce osolené vodě, aby byly "al dente" tedy "na zkus". Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Chřest oloupeme, odkrojíme spodní dřevnatou část (asi 4 cm) a uvaříme v osolené vodě. Rozehřejeme máslo, osmahneme mouku a přidáme mléko, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Sejmeme z plotny a vmícháme sýr. Omáčku okořeníme a do vymazané formy střídavě vkládáme vrstvy plátků lasagní a chřestu. Na závěr přelijeme omáčkou a zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut při 200 až 225 stupních Celsia.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.