Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Obalované tofu se zázvorovou omáčkou a sezamem

Obalované tofu se zázvorovou omáčkou a sezamem

5.11.2024 - AndreaP.

Tofu, které pochází z Číny, je poklad asijské kuchyně, který si postupně získal srdce milovníků zdravé stravy po celém světě. Tento sójový výrobek je ceněný pro svou schopnost přejímat chutě ostatních ingrediencí a vysoký obsah bílkovin, což z něj činí skvělou náhražku masa. Existuje v různých formách, a to od tvrdého tofu, které se hodí do jídel s pevnou strukturou, až po měkké tofu, ideální pro dezerty a polévky.
 
Dnes si připravíme chutné a křupavé obalované tofu, které je nejen zdravé, ale také snadné na přípravu. Recept kombinuje jemné tofu, sladkost medu a křupavost sezamových semínek, což dohromady tvoří lahodný pokrm, který potěší. Podávané na čerstvém listovém špenátu nebo polníčku a doplněné zázvorovou omáčkou je toto jídlo pak ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. 
 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme

  • 250 g tofu
  • 1-2 lžíce celozrnné pšeničné mouky
  • 2 malá vejce
  • 2 lžíce medu
  • 150 g loupaných sezamových semen
  • 5 lžic sezamového oleje
  • 100 g listového špenátu nebo polníčku

Osušené tofu nakrájíme na kostky 2x2 cm velké. Kostky obalíme v mouce, protáhneme rozšlehanými vejci, tekutým medem a nakonec je obalíme sezamovými semínky.

Opékáme po všech stranách na středně rozehřátém oleji dozlatova. Necháme okapat na kuchyňském papíru.

Omytý a osušený špenát nebo polníček upravíme na talíře a přidáme obalované tofu.

Podáváme nejlépe se zázvorovou omáčkou.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz