Pomazánka z šunky a másla je výbornou alternativou místo klasického chleba se šunkou. Navíc se dá kombinovat se zeleninou nebo různými klíčky, které dodají jídlu šmrnc
a pikantnost. Pro tuto pomazánku použijte kvalitní šunku nebo mix uzenin vysoké kvality, například značky Klasa. Klíčem úspěchu je podíl masa v šunce. Čím vyšší, tím lepší, v opačném případě bude pomazánka řidší, a ne příliš výrazné chuti.
Počet porcí: 4–6
Doba přípravy: 15 min.
Ingredience:
- 300 g šunky
- 250 g pomazánkového másla
- 100 g změklého másla
- pepř, sůl
- čerstvá řeřicha a klíčky červené řepy
Postup:
- Šunku pokrájejte na menší kusy a poté ji rozmixujte najemno.
- Máslo vyšlehejte do pěny a poté do něj vetřete pomazánkové máslo.
- Vmíchejte rozmixovanou šunku a vše dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte na čerstvém chlebu a ozdobte řeřichou a klíčky.
Vyzkoušejte také:
---------------------------------------
Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat, jsou recepty ze základních surovin, které by neměly chybět na nákupním seznamu ani v domácnosti. Nejlépe se samozřejmě vaří z čerstvých, voňavých a sezónních surovin. Kvalitu takových potravin za vás hlídají značky kvality jako Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ apod. Takže i pro občasné zákazníky obchodů a supermarketů je nakupování hračka, stejně jako recepty z běžných surovin. Nechte se jimi inspirovat.
Více receptů najdete na www.akademiekvality.cz. Zde se dočtete i o tom, jak se zorientovat v kvalitních potravinách a vybrat si ty nejlepší.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.