Období chřipkové epidemie stále ještě není na ústupu, a už naše babičky říkávaly, že nejlepší lék je horká polévka. Tak tady je jedna z nich.
Potřebujeme :
- 50 g šunky nakrájené na čtverečky
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 velké cibule nakrájené na proužky
- 3 nasekané stroužky česneku
- 8,5 dl horkého kuřecího vývaru
- 4 krajíce chleba
- 50 g másla
- 75 g čedaru
Šunku smažte 3-4 minuty na velké pánvi, dokud nezačne hnědnout. Vyjměte ji z pánve a odložte stranou. Přidejte do pánve olej a na větším ohni smažte 4 minuty cibuli a česnek. Stáhněte plamen, přikryjte pánev pokličkou a nechte cibuli 15 minut smažit nebo smažte tak dlouho, dokud lehce nezkaramelizuje. Přidejte do pánve vývar a uveďte do varu. Stáhněte plamen a nechte směs pod pokličkou 10 minut vařit. Na předehřátém grilu (nebo v toustovači) smažte po obou stranách krajíce chleba 2-3 minuty. Namažte je máslem a posypte strouhaným sýrem. Krajíce pokrájejte na malé kousky. Polévku podle chuti osolte, opepřete a navrch položte kousky chleba s máslem s sýrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.