Ani chladná zima není překážkou pro vykouzlení marmeládového zázraku. Stačí zapomenutý želírovací cukr z letních měsíců, mandarinky a pár kousků kiwi. Dokonalý recept jsme už vymysleli za vás. Dobrou chuť!
Co potřebujeme:
- 1000 g ovoce (8-12 mandarinek a 8 kusů kiwi)
- 4 lžičky medu
- BIO třtinový želírovací cukr 3:1 nebo Želírovací cukr 3:1
Postup:
Kiwi oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Mandarinky oloupeme a měsíčky zbavíme blanek, aby marmeláda nezhořkla. Ovoce rozmixujeme, přidáme med a BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a důkladně promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Hotovou marmeládou plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Skleničky skladujeme na suchém, chladné a tmavém místě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.