Máme pro vás další video recept z kuchyně Mlékárny Valašské Meziříčí, který připravila autorka kuchařek a televizního pořadu Vendula Špetlíková, známá jako Vendy a společně ho pro vás uvařili s desetibojařem, mistrem světa v juniorské kategorii a mistrem Evropy v kategorii do 23 let Jirkou Sýkorou.
Jednoduchá rychlá příprava, pro labužníky i začátečníky
Ingredience (Na 4 porce)
4 steaky z lososa
2 bílé jogurty (á 150 g)
1 kg Hrubozrnné mořské soli
Citrónová (limetková) šťáva
Hrst pokrájeného kopru
Cukr
Bílý pepř
Sůl
Postup
Pekáček vysypeme hrubozrnnou solí, lososa na ní položíme kůží dolů a dáme péct do trouby asi na 25-30 minut. Přeliv je zcela jednoduchý, smícháme bílý jogurt se špetkou soli, cukru a bílého pepře, zakápneme citrónovou (limetkovou) šťávou a přidáme nakrájený kopr. Podávat můžeme s uvařeným bramborem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.