Autorka kuchařek a televizního pořadu Vendula Špetlíková, známá jako Vendy, se spojila s Mlékárnou Valašské Meziříčí a pro milovníky dobré kuchyně společně vytvořili několik receptů. Ty potom uvařili s desetibojařem, mistrem světa v juniorské kategorii a mistrem Evropy v kategorii do 23 let, Jirkou Sýkorou, kterého Mlékárna podporuje, podobně jako i další mladé sportovce.
Vyzkoušejte si s nimi recept na lehký bramborový salát!
Odlehčená verze bramborovému sálu, díky jogurtu a čerstvému jablku, po kterém Vám nebude těžko!
Ingredience:
1 kg brambor
3-4 velké mrkve
2-3 petržele
200 g celeru
2 Jablka
1 malá cibule
1 lžíce cukru
2 lžíce octa
1 malé balení (170 g) sterilované kukuřice
1 malé balení (170 g) sterilovaného hrášku
4 sladko-kyselé okurky
2-3 lžíce majonézy
Bílý jogurt
Sůl, Pepř, Citrónová šťáva
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky. V hrnci v osolené vodě uvaříme oloupanou mrkev, celer a petržel. Jakmile je zelenina poloměkká, vypneme sporák, přidáme cukr a ocet a necháme v tomto nálevu vychladnout. Pak zeleninu pokrájíme. Dále si oloupeme a nakrájíme jablíčko a cibuli.
Všechno dáme do větší mísy, přidáme sterilovanou kukuřici a hrášek, osolíme, opepříme, zastříkáme citrónovou šťávou, přidáme majonézu, jogurt a znovu promícháme.
Vaše názory
thank
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.