Dnes si upečeme dort z bílé čokolády s jahodami. Určitě vyzkoušejte!
Ingredience:
• 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
• 250 g krupicového cukru
• 4 středně velká vejce
• 1 lžička vanilkového extraktu / 1 vanilkový lusk
• 250g hladké mouky + 1 lžička prášku na pečení
• 100 g nastrouhané bílé čokolády
Náplň:
• 300 ml smetany
• Pár kapek vanilkového extraktu / vanilkového lusku
• 2 lžíce moučkového cukru
Ovoce:
• 500 g jahod
• 20 g borůvek
• Pár lístků máty
Postup:
1. Rostlinný tuk máslová příchuť s krupicovým cukrem vyšleháme do hladka.
2. Za stálého míchání přidáváme vejce a extrakt z vanilky.
3. Přisypeme mouku a nakonec nastrouhanou bílou čokoládu.
4. Hotovou směs rozdělíme do dvou forem o průměru 20 cm a vložíme je do trouby předehřáté na 180 °C, 160°C-horkovzdušná a pečeme přibližně 35 minut. Hotové korpusy necháme vychladnout.
5. Připravíme si náplň: Vyšleháme smetanu. Přidáme trochu vanilky a moučkového cukru a všechno pořádně promícháme.
6. Přibližně jednou třetinou náplně pomažeme povrch prvního korpusu a přilepíme k němu druhý.
7. Opatrně rozetřeme po povrchu, a pokud budete chtít, můžete krémem naplnit zdobící sáček a vršek dortu s jeho pomocí dozdobit.
8. Nakonec rozmístíme na povrchu jahody, borůvky a lístky máty.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.