Když jsem na tento recept narazila poprvé, říkala jsem si, že to přece nemůže fungovat, z toho nikdy nemůže vzniknout lahodný koláč. Omyl. Může a věřte, že je opravdu výborný.
Potřebujeme :
- 3 měkké tvarohy
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- rozinky
- 3 lžíce cukru moučka
- 1/2 hrnku olej
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukr krystal
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- máslo
V míse smíchejte tvarohy, hrnek mléka, vejce, cukr moučku a olej. Řádně promíchejte. Vznikne řídká hmota.
Řádně vymažte a následně vysypte hrubou moukou plech.
V další míse smíchejte polohrubou mouku, cukr krystal, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Nyní vznikne prostě čistá sypká směs. Dva hrnky této směsi rozprostřete na vysypaný plech, na ni nalijte veškerou tvarohovou směs a vršek posypte opět zbytkem směsi. Poklaďte proužky másla (nešetřete, klaďte máslo jeden plátek vedle druhého) a pečte ve vyhřáté troubě po dobu 20 až 30 minut.
Vaše názory
Skvělý recept, kdysi vyšel v Květech, je to už víc jak 20 let, u nás doma se zabydlel. Pro změnu doporučuju do tvarohu přidat kousky pomeranče, nebo citronu i se šťávou. Kolik přidáte šťávy, tolik uberte mléka. Dobré je i zkusit rybíz, nebo brusinky, zkoušela jsem kousky čokolády, nebo trochu strouhaného kokosu a taky to nebylo špatné.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.