Kuře se dá upravit na mnoho způsobů, to je stará známá věc. Dnes vám přinášíme jeden z dalších lahodných receptů, který opravdu stojí za vyzkoušení.
Potřebujeme :
- 1 velké kuře DZ Klatovy
- 1 citrón
- 4 stroužky česneku
- snítky čerstvého koření (tymián, šalvěj, oregano)
- 2 lžičky másla
- sůl
- 1/4 lžičky černého pepře
Na omáčku:
- 2 lžičky hladké mouky
- 1/2 litru kuřecího vývaru
- 1/2 hrnečku suchého bílého vína
- 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
Postup přípravy:
Vezměte kuře a nožem udělejte otvory do kůže, do nichž vložte plátky citrónu, kousky česneku a nasekané bylinky. Následně kuře potřete rozpuštěným máslem se solí a pepřem, a to jak zvenku, tak i zevnitř. Kuře vložte do předehřáté trouby a pečte při vysoké teplotě cca 30 minut. Poté teplotu snižte a pečte dalších 45 minut.
Postup přípravy omáčky:
Vyjměte kuře z pekáče a zbývající šťávu přelijte do pánve. Nechte rozehřát na mírném ohni a přimíchejte hladkou mouku. Vařte cca 1 minutu a postupně přidávejte kuřecí vývar, bílé víno a nadrobno nakrájený tymián. Za stálého míchání vařte pár minut, dokud omáčka nezhoustne. Hotové kuře servírujte s omáčkou a vařenou rýží nebo bramborem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.