Jednoduchý pokrm, který provoní byt a následně pohladí chuťové pohárky. Jednoduchá příprava, skvělý výsledek.
Potřebujeme :
- 500 g malých žampionů
- 4 lžíce másla
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/8 l suchého bílého vína
- 1/8 l smetany
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 lžíce sekané petrželky
- 60 g ementálu
- špetka masoxu
- pepř
Houby očistěte, opláchněte, osušte v plátýnku rozkrojte na polovinu.
Velkou pánev zahřejte při středné teplotě. Máslo rozpusťte, houby 2 minuty za stálého míchání restujte, až začnou vonět. Osolte a dejte na síto.
Máslo, na němž jste připravovali houby, zaprašte moukou. Přilejte bílé víno a smetanu, smíchejte se špetkou masoxu a odkapanou šťávou z hub. Citronovou šťávu, houby a petrželku přidejte, ragú osolte a opepřete.
Před podáváním zapečte se sýrem, který nechte roztéct, ale ne zhnědnout (200 stupňů C).
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.