Vyzkoušejte recept na tradiční chodské koláče. Dobrou chuť!
Ingredience:
- 25 g droždí
- 100g cukru krupice
- 500g polohrubé mouky
- 250 ml vlažného mléka
- 125g rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 1 žloutek
- špetka soli
Náplň tvarohová: 250g tvarohu
- asi 100g moučkového cukru dle chuti
- pár kapek citronu
Náplň povidlová: povidla
- perník
- trochu skořice a badyánu
- vše dle chuti
Drobenka:
- máslo
- hrubá mouka
- mletý cukr
vidličkou utvoříme posypku
Popis přípravy:
Z mléka, cukru připravíme kvásek, přidáme špetku soli, rozpuštěné máslo, vejce a žloutek. Promícháme a postupně přidáváme prosátou mouku. Dobře zpracujeme a necháme vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme kola velká asi 15-20 cm. Kola klademe na plech, podložíme je pečícím papírem. Nahoru rozprostřeme tvarohovou a povidlovou náplň. Posypeme drobenkou a necháme asi 1/2 hodinky ještě kynout. Poté koláče upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Doba pečení asi 20 minut.
Po vyjmutí z trouby okraje potřeme žloutkem. Vychladlé koláče posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť.
Doba přípravy: asi 1 hodinu 20 minut
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.