Jak už jsme si řekli, vánoční období je krásné, leč následky vánočního přejídání se nás hned v lednu doženou. A proto vznikl tento seriál o tom, jak se s kily navíc poprat. Dnes na téma rýže a fazole. Jídlo vhodné také pro vegetariány.
Fazolová rýže s obilím
- 400 ml vývaru
- 350 g rýže
- 50 g fazolí dle chuti
- 100 g obilí
- sůl
- olej
- rajčata nebo jiná zelenina na dozdobení
Rýži klasicky uvaříme v osolené vodě tak, jak jsme zvyklí. Zvlášť si pak uvaříme obilí (necháme probublávat cca půl hodiny) a v dalším hrnci pak uvaříme fazole. Nakonec vše scedíme, smícháme dohromady, přilijeme vývar a krátce ještě společně podusíme. Stáhneme z plotny a vmícháme zhruba 2 lžíce oleje. Na talíři poté dozdobíme rajčaty či jinou zeleninou.
Předcházející díly :
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.