A také dnes pokračujeme v povánoční dietní jízdě, hlavní slovo mají tentokrát brambory. Recept je určen pro 4 osoby, ener.hodnota porce je 1005 kJ.
Potřebujeme :
- 750 g brambor
- 1 šalotka
- 2 rajčata
- 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- sůl
Omáčka:
- 1 oloupané a nakrájené rajče
- 4 černé olivy bez pecky, nadrobno nakrájené
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- 1 rozetřený stroužek česneku
- sůl a pepř
Brambory vařte v hrnci s vroucí vodou 15 minut doměkka. Nechte je okapat, nahrubo nasekejte a dejte do misky. Nasekejte šalotku. Rajčata nakrájejte na klínky a dejte je se šalotkou k bramborům. K přípravě zálivky dejte všechny přísady do sklenice se šroubovacím uzávěrem a důkladně protřepejte. Zálivkou přelijte bramborovou směs a důkladně promíchejte. Salát přemístěte do servírovací mísy a posypte bazalkou.
Předcházející díly povánočně dietní série :
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.