Máte doma již lehce zatvrdlou zbylou veku (třeba právě po včerejších bujarých oslavách, kdy chlebíčky už doma nechce nikdo ani vidět), je vám líto jí vyhodit, neb jste správná hospodyňka, která se řídí radami našich babiček, že vše se musí upotřebit a nic nesmí přijít nazmar ... a tudíž nevíte, co s ní? Tak právě pro vás je tento velmi jednoduchý recept, který nikdy nezklame. Je určen zhruba pro půl klasické veky, ale je to přesně ten typ receptu, kdy se na nějakou přesnou míru nehledí, prostě tak nějak od oka a podle potřeby (v našem případě tedy podle toho, kolik té veky nám zbylo).
Potřebujeme
- 1/2 veky
- 2 vejce
- 50 g cukru
- trošku mléka
- kompotované ovoce (výběr dle vlastní chuti)
- olej na smažení
- med či šlehačka
Mléko, vejce a cukr řádně rozšleháme. Mírně ztvrdlou veku nakrájíme na plátky, řádně namočíme v připravené rozšlehané směsi z mléka, vajec a cukru a po obou stranách ihned usmažíme do zlatova. Osmažené plátky naaranžujeme na dezertní talířky, poklademe mírně prohřátým kompotovaným ovocem a pokapeme medem či dozdobíme šlehačkou. Ihned konzumujeme.
Tip : připravenou namáčecí směs ještě ochuťte, přidejte například skořici, trošku citrónové kůry a podobně.
(inspirace - recept uživatelky diskuzních fór)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.