Dnes vám přináším recept, který jsem vyhledala v záplavě receptů z našich diskuzních fór, kde si mezi sebou uživatelky vyměňují nejen recepty jako takové, ale i své zkušenosti, co se běžného života týče. Připravme si teda potřebný hrnec a jdeme vařit uzenou omáčku.
Potřebujeme
- uzená žebra
- 2 dcl smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- bobkový list
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček černého pepře
- sůl
- mletý pepř
- ocet (není nutný)
Uzená žebra uvaříme doměkka ve vodě společně s kořením (bobkový list, nové koření, černý pepř). Poté žebra vyndáme, rovněž tak koření, a v případě potřeby uzený vývar dosolíme a přidáme mletý pepř. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, provaříme. Dle chuti můžeme přidat i pár kapek octa. Nakonec do uzené omáčky vložíme obrané maso z žeber. Podáváme s knedlíkem.
Vaše názory
My v tom doma povaříme pak brambory, vyndáme ty žebra a uvaříme brambory, to maso obereme a rozmixujeme. Pak to vložíme do té vody s těma uvařenýma bramborama, šlehačka rozkvedlaná s moukou. Sůl, ocet i trochu cukru. Jinak koření jak je psané v receptu, je toho velký kastról - který se málem i vylíže . . . Mňamka . . .
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.