Svěží, lehce nakyslá chuť, jemná a snadno roztíratelná struktura. To je oblíbený mléčný produkt, který vyvinuli Češi koncem sedmdesátých let. Od svého uvedení na trh v roce 1977 si k němu okamžitě našlo cetu tisíce spotřebitelů,sotva se najde někdo z nás, kdo by tuto smetanovou pochoutku ještě neochutnal. Dodnes jeho popularita nejen díky novým příchutím stále stoupá. A co víc, svoji oblibu si našel nejen jako nátěrka na chléb a pečivo - šikovné kuchtilky a kuchtíci ji používají jako přísadu do svých kulinářských děl. Recept na pomazánkovou variantu Tiramisu jsme si přípomínali minulý týden, dnes se budete moci inspirovat receptem na výborný ovocný koláč.
- 1 kelímek Choceňského tradičního pomazánkového
- bez příchutě (možná i čokoládová varianta)
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Ovoce čerstvé, zmrazené nebo kompotované
- Drobenka: 200 g polohrubé mouky, 80 g másla, 80 g
- krupicového cukru
Choceňské tradiční pomazánkové utřeme s cukrem, přidáme polohrubou mouku s promíseným práškem do pečiva. Zapracované těsto dáme na menší, vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, ozdobíme ovocem, posypeme drobenkou a dáme péct na 180 °C.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.