4 porce
Losos
Ingredience
-
800 g lososa s kůží
-
sůl
-
olivový olej
-
citrón
-
2 lžíce másla
-
hrstka čerstvé petrželky
-
4 rajčata (nakrájená na kostky a bez vnitřků)
-
1 lžíce kapary
-
česnek dle chuti
Postup:
-
Lososa naporcujeme, osolíme a kůži můžeme před pečením na několika místech lehce nakrojit.
-
Na pánvi rozpálíme olivový olej a vložíme do něj lososa kůží dolů. Pečeme 3-4 minuty z každé strany.
-
Přidáme 2 lžíce másla. Jakmile máslo zpění, zastříkneme citronem.
-
Lososa lze poté ještě dopéct v troubě.
-
Do výpeku přidáme trochu čerstvé petrželky, nakrájená rajčaty a kapary. Vše společně orestujeme.
Quinoa
Ingredience:
-
400 g Quinoy
-
sůl
-
olivový olej
-
Na dochucení: petrželka nebo jiné čerstvé bylinky, případně cuketa, nebo sušené meruňky a koriandr
Postup:
-
Quinou zalijeme osolenou vodou, aby voda byla 2 cm nad okrajem Quinoy.
-
Vaříme cca 5-10 min do změknutí, pak scedíme.
-
Smícháme s trochou olivového oleje a dle chuti můžeme přidat petrželku, bylinky nebo na kostičky nakrájenou orestovanou cuketu. Milovníci sladších chutí mohou přidat sušené meruňky a koriandr.
Tip na podávání:
Na talíř naaranžujte Quinou a na ni položte lososa. Dozdobte čerstvými bylinkami.
---------------------------------
Michelinský šéfkuchař představí V Zátiší mallorskou kuchyni
Tomeu Caldentey, první mallorský šéfkuchař, který za své kreace získal v roce 2004 michelinskou hvězdu, představí v restauraci V Zátiší svoji národní kuchyni.
Hosté se s ním zde mohou osobně setkat a ochutnat jeho pokrmy od 6. do 8. listopadu. Pětichodové menu doprovodí unikátní mallorská vína.
Tomeu Caldentey půsoví v restauraci Es Molí d´en Bou a připravuje tradiční mallorskou kuchyni v osobitém moderním hávu.
Mallorské menu V Zátiší:
-
Lanýž z chobotnice, silný houbový vývar
-
Specialita restaurace - kachní a vepřový "Canelón"
-
Tapioca risotto s lesními houbami
-
Ensaimada - malorský sladký dort s tradiční Sobrasadou (mallorská vepřová specialita)
Stálým kreativním šéfkuchařem V Zátiší je od letošního srpna světoběžník Petr Kunc, který sbíral zkušenosti v mnoha špičkových světových podnicích. Vařil například v restauraci Gordona Ramsaye v Londýně, na akci pro Eltona Johna nebo pro Buckinghamský palác.
Vaše názory
Dneska jsem zkoušela vařit jídlo, podle receptu z časopisu Moje šťastná hvězda a podle drahé polovičky super. Můžu jenom doporučit, ozkoušejte také. V časopise Moje šťastná hvězda jsou další skvělé recepty a vychytávky.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.