Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Recepty pro milovníky italské kuchyně (1.část)

Recepty pro milovníky italské kuchyně (1.část)

21.3.2013 - redakce Babinet.cz

Milujete italskou kuchyni? Přinášíme vám několik receptů, na kterých si pravdu pochutnáte a to i díky novým omáčkám na těstoviny Dolmio inspirovaných italskou kuchyní. Čtyři druhy omáček jsou vyrobeny z čerstvých a 100 % přírodních surovin bez konzervantů a umělých barviv. Každá sklenička obsahuje deset šťavnatých rajčat, která chutnají stejně, jako kdybyste si je vypěstovali na zahrádce.

Z omáček Dolmio Bolognese si vybere každý: Bolognese Original sází na tradici, Bolognese Low Fat zaujme vyznavače zdravého životního stylu, Bolognese Česnek&Cibule se zavděčí milovníkům výrazné chuti a vynikající Dolmio LasagneNové omáčky Dolmio (500 g) najdete v supermarketech za doporučenou cenu 49,90 Kč.

Vepřové kotlety s fazolkami a omáčkou s červeným vínem

Pro 4 osoby/příprava 20 min.

  • 600 g vepřových kotlet bez kosti
    (8 plátků)
  • 600 g zelených luskových fazolek
  • 500 g / 1 sklenice omáčky Dolmio Bolognese česnek & cibule
  • 125 ml suchého červeného vína
  • sůl
  • drcený pepř
  • olivový olej

Maso potřete z obou stran olivovým olejem, posolte a ogrilujte nebo opečte na suché pánvi po obou stranách do zlatova. Omáčku Dolmio smíchejte s vínem a povařte pár minut do požadované konzistence. Fazolky vhoďte do vroucí osolené vody a povařte 3 minuty, aby byly „na skus“. Sceďte. Na talíře rozložte fazolky, zalijte omáčkou a přiložte grilované kotlety. Zalijte šťávou z výpeku (pokud připravujete na pánvi), posypte drceným pepřem a podávejte.

Celerovo-krůtí lasagne s drcenou bazalkou

Pro 4 osoby/příprava 25 min. + pečení 35 min.

  • 2 bulvy celeru (1 kg oloupaného celeru)
  • 450 g mletého krůtího masa (můžete použít i vepřové nebo hovězí)
  • 500 g / 1 sklenice omáčky Dolmio Bolognese Lasagne
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 20 g čerstvých bazalkových listů
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • olivový olej

Maso orestujte krátce na troše oleje, vmíchejte omáčku Dolmio, osolte a odstavte. Oloupaný celer nakrájejte na co nejtenčí plátky, vhoďte do vroucí vody, přiveďte opět k varu a povařte 5 minut. Sceďte a nechte důkladně okapat. Dortovou formu o průměru 27 cm vymažte zlehka olejem a vyskládejte na dno rovnoměrně třetinu celerových plátků. Osolte je a rozprostřete na ně polovinu masové směsi. Pokračujte další vrstvou celeru, osolte a rozprostřete druhou polovinu masové směsi a zbylé plátky celeru. Posypte strouhaným parmezánem, pokapejte olivovým olejem. Dno formy zabalte do dvou plátů alobalu a důkladně utěsněte, aby neodkapával olej do trouby a nepřepaloval se. Vložte do rozehřáté formy na 200 stupňů a pečte asi 35 minut až je povrch zlatý. Bazalkové listy spolu se stroužky česneku a dvěma špetkami soli rozdrťte v hmoždíři nebo v sekací nádobě tyčového mixéru. Smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje a podávejte k celerovým lasagním.

Gnocchi s ricottovou omáčkou a šalvějovou strouhankou

Pro 4 osoby/příprava 20 min.

  • 700 g bramborových gnocchi
  • 500 g omáčky Dolmio Bolognese Original
  • 1 kelímek ricotty
  • sůl

Šalvějová strouhanka:

  • 2 toasty (40 g)
  • 20 g strouhaného parmezánu
  • 20 velkých listů šalvěje
  • kůra z dobře očištěného nebo chemicky neošetřeného citronu
  • sůl
  • olivový olej

Šalvějové lístky a na kostky nakrájený toust dejte do sekací nádoby tyčového mixéru nebo robotu. Nasekejte najemno (držte spoušť asi 30 sekund až 1 minutu). Na pánvi rozehřejte 8 lžic olivového oleje a opražte na něm strouhankovo-šalvějovou směs. Jakmile zezlátne, sejměte z plotýnky, přesypte do misky a smíchejte se lžičkou soli, parmezánem a lžičkou strouhané citronové kůry. Gnocchi vsypte do vroucí vody a na mírné teplotě vařte asi 3 minuty, než vyplavou napovrch a sceďte. Omáčku Dolmio prohřejte v kastrolku spolu s ricottou. Do hlubokých talířů rozdělte omáčku, přidejte scezené gnocchi a posypte šalvějovou strouhankou.

 

 

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.