Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Plněné housky

Plněné housky

20.1.2013 - AndreaP.

Dnešní článek nebude recept v pravém slova smyslu, bude to spíše inspirace pro kreativní večeři či pohoštění pro přátelé a známé. Fantazii se meze nekladou a použít se dá vlastně cokoliv, co máme doma v lednici - od různých druhů salámů, sýrů, ale také vajíčka, zeleninu a pomazánky či saláty. Inspiraci nám tentokráte přináší babinetka Floranka.

 

Potřebujeme

  • pletýnky (či housky)
  • libovolný salám
  • tvrdé sýry
  • zeleninu na ozdobu

 

  • pomazánkové máslo
  • tatarka
  • cibule
  • pepř (případně vegeta)

 

Nejprve si připravíme lehkou pomazánku. Vezmeme si jedno pomazánkové máslo, přidáme jemně nakrájenou cibulku nebo pažitku, trošku pepře (je možno dát jakékoliv oblíbené koření) a zhruba 2 lžíce tatarky (množství takové, aby pomazánka byla jemná a dala se lehce roztírat). Vše zamícháme.

Vezmeme pletýnku či housku a opatrně seřízneme vršek do požadovaného tvaru (viz přiložené obrázky). Potřeme vyšší vrstvou připravené pomazánky a poté dle vlastní fantazie přidáváme kournoutky salámů, sýry (možno plátkové i tavené), které jakoby zapichujeme do vrstvy pomazánky, také plátky zeleniny (okurek, rajče, ředkvička, paprika, pórek). Jistě můžeme dát také vejce a toto poté přelít nám již známým majonézovým přelivem a poté rovněž dozdobit.

Při slavnostnější příležitosti se dá takto upravit rovněž veka, kdy vršek seřízneme, vnitřek veky mírně vydlabeme, naplníme salátem a pak už jen aranžujeme salámy, sýry a zeleninu. Vznikne nám takto atraktivní veková mísa.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.