Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Rychlý fazolový guláš

Rychlý fazolový guláš

30.12.2012 - AndreaP.

Máme po vánocích a do dalšího roku zbývá doslova pár hodin. Věřím, že vánoce u vás všech byly pohodové, a že jste si je užili tak, jak to jen šlo. Většina z nás je ale také přejezena cukrovím a jinými dobrotami, které k vánocům prostě patří, takže ani v té kuchyni se nám tak nějak nechce trávit moc času. Pro tuto příležitost jsou pak nejlepší taková ty rychlá jídla, mezi ně patří právě tento fazolový guláš. Prakticky za 15 minut je hotovo. Musím říct, že u nás je opravdu oblíbený a talíře vždy zejí prázdnotou. Tak pojďte a zkuste si ho taky, snad se tento recept i u vás zabydlí stejně jako u nás.

Potřebujeme

  • troška oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • hladká mouka
  • uzenina (klobáska)
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 1 konzerva bílých fazolí
  • 1 rajský protlak
  • sůl, pepř
  • provensálské koření

 

na dochucení

  • kečup
  • pálivá paprika
  • chilli

 

Na oleji zpěníme cibulku a nadrobno nakrájený česnek (nemusí být), poté zaprášíme hladkou moukou, přidáme nakrájenou uzeninu (párek) a rajský protlak. Řádně mícháme, aby se neudělaly hrudky. Pak vsypeme jednu konzervu bílých a jednu konzervu červených sterilizovaných fazolí. Osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření, případně navíc ještě majoránku. Dle potřeby přidáme vodu (jak má kdo rád hustý guláš). Občas promícháme, ať se nám guláš nepřipaluje ke dnu. Dochutíme kečupem, malinko zaprášíme pálivou paprikou, kdo má rád hodně ostré, může přidat i chilli. Podáváme s chlebem či jiným pečivem a nejlépe s dobře vychlazeným pivem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.