Ano vím, že doba do Štědrého dne se počítá už téměř na hodiny, přesto ale jsou lidé, kteří z jakéhokoliv důvodu, nejčastěji teda z pracovní vytíženosti, s cukrovím vlastně ještě nezačali. Stejně tak je jasné, jak mnozí jistě podotknou, že na cukroví přece vánoce nestojí. Ano, to je pravda, nicméně ta vůně linoucí se z trouby prostě tu atmosféru vánoc dotváří. A protože je jasné, že na poslední chvíli asi těžko někdo udělá 15 druhů cukroví, co si připomenout alespoň snad to nejzákladnější, kterým je linecké. Že z tohoto základu se dá následně vyčarovat spoustu druhů cukroví je věc známá.
Potřebujeme
- 28 dkg másla (Hery)
- 16 dkg cukru moučka
- 42 dkg hladké mouky
- 2 žloutky
- citrónová kůra
Vypracujeme těsto, které necháme odležet (nejlépe přes noc, pokud nás ale moc tlačí čas, tak alespoň dvě hodiny). Po odležení vyválíme, vykrajujeme různé tvary, které upečeme. Slepujeme marmeládou a obalujeme v moučkovém cukru.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.