Jak už sám název napovídá, dnes opět nahlédneme pod pokličku k naší Bety a tentokráte to bude její nejoblíbenější vánoční cukroví a tím jsou marokánky. Každý, kdo tyto marokánky vyzkoušel, tak potvrdil, že jsou opravdu vynikající. Tak si pojďme prozradit recept.
Potřebujeme
- 1/2 litru mléka
- 8 zarovnaných lžic hladké mouky (nepřesypávat – aby hmota nebyla zbytečně tuhá)
- 10 zarovnaných lžic krupicového cukru
- 400 – 500 g směsi rozinek, kandovaného ovoce, buráků a ořechů
- čokoládová poleva na potření
Mléko, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v nepřilnavém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí.
Do husté hmoty zamícháme směs rozinek, kandovaného ovoce a ořechů.
Promícháme a ze vzniklé kaše tvoříme na plechu s pečícím papírem pomocí lžičky a kulatého nože placičky.
Pečeme při 200 C tak dlouho, až okraje mírně zhnědnou.
Vychladnuté potíráme na spodní straně čokoládou.
Na závěr nezbývá než popřát, ať vám marokánky chutnají stejně jako nám a také prozradit, že již jsou připraveny další dobroty (a to nejen na vánoční cukroví) našich úžasných Babinetek.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.