Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Klobásy na černém pivu

Klobásy na černém pivu

23.11.2012 - AndreaP.

Shon. Tak by se dal nazvat tento čas. Čas, kdy advent klepe na dveře, vánoce se kvapem blíží a většina z nás přemýšlí, jakými dárky potěšit své blízké, kdy se vrhnout na vánoční úklid, jaké vánoční cukroví letos upéct, kdy s pečením začít a podobně. K tomu pochopitelně starost o domácnost jako takovou, o děti a nesmíme opomenout hlavní fakt, že toto vše většina z nás musí zvládat při zaměstnání. A den má jen 24 hodin.  Která žena by toto neznala? Muži prominou, že hovořím k ženám, ale  jsme na ženském serveru a výše popsané je prostě tak. Unavené z práce příjdeme domů a ozve se "mamííí, my máme hlad". A zde se dostávám k podstatě dnešního receptu. Za sebe musím říct : "miluji jednoduché recepty na rychlou večeři". A jako takový pro vás dnes vybírám další z osvědčených receptů naší skvělé babinetky Bety.  Přesný rozpis surovin není uveden, neb jak bude z receptu patrné, odvíjí se podle počtu strávníků.

 

Suroviny

  • několik párů klobás
  • sterilované papriky "kozí rohy"
  • cibule
  • kečup
  • černé pivo

 

Cibuli nakrájíme na kolečka či proužky a vložíme na dno pekáče. Klobásy podélně nařízneme a do řezu vložíme sterilovanou papriku kozí roh a celé takto položíme na cibuli. Opakujeme, až máme potřebný počet klobás/porcí.  Pokapeme hustě kečupem, přibližně do poloviny výšky klobás. Poté zalijeme černým pivem tak, aby klobásky byly téměř celé potopené. Pečeme nejprve zakryté, nakonec odkryjeme a necháme ještě chvíli zapéct.

A  tip na závěr? Zkuste klobásy i takto ...

Klobásy podélně rozkrojíme (opatrně, ať nepřekrojíme). Vnitřek vymažeme prolisovaným česnekem, přidáme plátky cibule a feferonky. Vložíme do pekáče. Dále si připravíme marinádu složenou z kečupu, medu a černého piva (vše dle chuti), řádně rozmícháme a nalijeme na klobásky. Z receptu je patrné, že podstatnou změnou v tomto podání je mimo jiné hlavně ten med přidaný do marinády. Pečeme zhruba 25 minut. Nejlepší příloha je krajíc čerstvého chleba a pochopitelně pivo !

Toto je recept, u kterého se dá improvizovat, skvěle to bude chutnat také s přílohou ve formě grilované zeleniny - papriky, cukety, kukuřice, cibule a podobně.

A jaké jsou vaše tipy na takové rychlé večeře? Podělte se s námi. Budeme moc rádi za vaše nápady a recepty, protože inspirace není nikdy dost.

Dobrou chuť !

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.