- Vepřová krkovice v česnekové marinádě
- 2 lilky
- česnek
- tymián
- olivový olej
- sůl
- chléb Gurmán
Jogurtový dip:
- 300 g smetanového jogurtu
- 1 větší salátová okurka
- máta
- olivový olej
- pepř
Oloupaný česnek prolisujeme nebo nastrouháme a smícháme se solí, tymiánem a olivovým olejem.
Do připravené směsi vložíme na kolečka nakrájený lilek a necháme v chladničce několik hodin odležet.
Před samotným grilováním si připravíme jogurtový dip: salátovou okurku oloupeme a nastrouháme, osolíme ji a necháme ji chvíli odstát.
Poté slejeme přebytečnou vodu a okurku smícháme s jogurtem, olejem, pepřem a nasekanou mátou.
Marinovanou krkovici grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran, lilek grilujeme při nižší teplotě.
Grilovanou krkovici a lilky servírujeme s jogurtovým dipem.
Vhodnou přílohou je chléb Gurmán. Přejeme dobrou chuť!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.