Grilovaný ananas je skvělý způsob, jak přidat exotický nádech do domácí grilovací sezóny. Tento sladký a šťavnatý dezert je oblíbený nejen pro svou chuť, ale také pro jednoduchost přípravy. Klíčem k úspěchu tohoto receptu je výběr správného ananasu. Vždy vyberte zralý ananas, který má zlatavou barvu a intenzivní chuť. Tento poté oloupejte, a nakrájejte na kolečka nebo na menší kousky. Odstraňte střed, který není příliš chutný.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 1 čerstvý ananas
- 1 šálek rumu
- 12 lžic másla
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1 vanilkový lusk
- 220 g mascarpone
- 1/2 šálku čerstvých (nebo rozmrazených) borůvek
Na malé pánvi smíchejte rum, máslo a cukr. Vařte na mírném ohni za častého míchání, dokud se cukr nerozpustí a směs mírně zhoustne (asi 10 minut).
Vanilkový lusk rozřízněte podélně a ostrým nožem oddělte semínka, která vmíchejte do mascarpone.
Na rozpáleném grilu grilujte plátky ananasu za častého potírání hustou směsí cukru, másla a rumu. Grilujte do zhnědnutí, zhruba 2 až 3 minuty z každé strany.
Hotový ananas naaranžujte na talíř a na každý kousek přidejte vanilkové mascarpone.
Posypte borůvkami a ihned podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.