Kari salát s kuřecím masem
24.2.2007 - Redakce Babinet
- 1 lžíce kari koření
- 2 lžíce vývaru z kuřecího masa
- 2 lžíce mangového chutney
- 200 ml majonézy nebo zakysané smetany
- 1/2 lžičky soli
- 2 vařená nebo pošírovaná kuřecí prsa
- 2 jablka
- 1/2 čerstvého ananasu
- 2 hrsti sušených brusinek
- 1 hrst sušených rozinek
- 2 hrsti sušených kokosových lupínků
Kari koření smícháme v malém kastrůlku s vývarem, přivedeme k varu a rychle svaříme na hustou pastu. Po vychladnutí ji smícháme s majonézou, solí a mangovým chutney.
Kuřecí maso nakrájíme na jeden až dva centimetry velké kostičky. Ananas oloupeme a také nakrájíme na kostičky, jablíčka pouze odjádříme a pokrájíme stejným způsobem. Maso smícháme s čerstvým i sušeným ovocem a přidáme ochucenou majonézu. Promícháváme jen lehce, vařené maso se snadno mícháním rozpadne (na rozdíl od pošírovaného, to se na vlákna nerozděluje).
Vychladíme a podáváme s bílým pečivem.
Mango chutney z produkce Fair Trade poskytl k přípravě receptu e-shop www.fairove.cz - obchod s Fair Trade produkty.
V e-shopu www.fairove.cz si mango chutney můžete rovnou objednat.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.