250 g vepřové krkovičky bez kosti, 250 g rybího filé, 2 bílky, 1 lžíce červeného sladšího vína, 1 sklenka bílého sladšího vína, 2 malé mandarinkové kompoty, olej na opečení, 1 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky glutasolu, mletý pepř, sůl
Maso a rybí filé umeleme, přidáme bílky, červené víno, Solamyl, mletý pepř, glutasol a sůl. Dobře vypracujeme tužší hmoty, ze které tvarujeme válečky. Válečky smažíme na horkém oleji ze všech stran. Vyjmeme a necháme okapat (osušíme ubrouskem). Ve fondue hrnci smícháme scezenou šťávu z mandarinek, vmícháme cukr, špetku soli a víno. Krátce povaříme. Dáme na stojan s kahanem a uvedeme do varu. Masové válečky napichujeme na vidličky vždy s jedném dílkem mandarinky a ve vývaru společně prohříváme.
Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.