- 1/2 stroužku česneku
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce pšeničné mouky
- 500 ml podmáslí
- 500 g ementálu
- 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- tabasco nebo pepř
1/2 stroužku česneku oloupeme, prolisujeme do fonduové nádoby, přidáme 3 lžíce másla, rozpustíme na plotýnce a poprášíme 3 lžícemi pšeničné mouky. Zamícháme a přelijeme 500 ml podmáslí. Z stálého míchání uvedeme do varu a sejmeme z ohně. 500 g ementálu Nastrouháme do podmáslí, opět postavíme na oheň a za stálého míchání ohříváme, dokud se sýr nerozpustí, pak omáčku dle chuti okořeníme 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, tabascem nebo pepřem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.
Přílohy: kostky veky, kompoty, kořeněné okurky v octě
Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.