- 300 g ementálu
- 4 trojúhelníčky smetanového taveného sýra
- 250 ml světlého piva
- 1 lžíce škrobu
- 2-3 lžíce třešňovice
- 4 lžíce sekaných bylinek (petrželka, kopr, pažitka, bazalka)
300 g ementálu nakrájíme na drobné kostičky nebo hrubě nastrouháme. 4 trojúhelníčky smetanového taveného sýra nakrájíme na kostky. 250 ml světlého piva uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a rozpouštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká, krémová omáčka. 1 lžíci škrobu smícháme se 2-3 lžícemi třešňovice a rozmíchaným škrobem fondue zahustíme, nakonec přidáme 4 lžíce sekaných bylinek (petrželka, kopr, pažitka, bazalka). Fondue udržujeme horké na ohřívači.
Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.