Marináda tandori (na drůbeží maso)
26.11.2005 - Redakce Babinet
- 10 hřebíčků
- 2 lžičky semínek koriandru
- 2 lžičky kmínu
- semínka z deseti nažek kardamomu
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 5 cm čerstvého zázvoru
- 2 lžičky chilli koření
- 2 lžičky mletého pepře
- 1 1/2 lžičky kurkumy
- 3 1/2 dl přírodního jogurtu
- 1 dl citrónové šťávy
Celé koření několik minut opražíme na suché pánvi a utlučeme jej v hmoždíři. Nakrájenou cibuli, česnek a zázvor rozmixujeme v mixéru na kaši současně s pepřem, chilli a kurkumou. Přidáme jogurt a citrónovou šťávu. Stehna stáhneme z kůže a v kloubku je rozdělíme ve dví. Maso nařízneme aby se lépe namarinovalo. Marinujeme jeden den, či přes noc v lednici.
Zdroj: Informační kancelář pro vejce a bílé maso-Norsko
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.