- 1 kg kuřecích stehen
- 0,1 l olivového oleje
- 250 g másla
- 1,5 kg cibule
- 1 lžička chilli
- 3 lžíce cukru krupice
- 800 g konzervovaných tomat San Marzano
- 80 g octa
- 80 g omáčky worchestire
- sůl
- celý černý pepř
Kuřecí stehýnka nakrájejte na kousky 3 x 3 cm, osolte a opečte na olivovém oleji. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Přidejte mleté chilli , cukr krupice, přepasírované tomaty San Marzano, ocet a omáčku worchestire. Vše dobře promíchejte, provařte a nalijte na opečená stehýnka. Vložte do trouby předehřáté na 120 °C a pečte za občasného míchání 2 hodiny. Po upečení musí být maso šťavnaté a křehké. Servírujte s rozpečenou francouzskou bagetou. Tip: Doporučujeme suché bílé víno. Recept doporučuje šéfkuchař sítě restaurací Ambiente Oldřich Sahajdák.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.