- kuře s drůbky
- 6 rajčat
- 1 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička tlučeného kmínu
- 1 lžička horkého koření
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička práškového cukru
- sůl
- olej na smažení
Očištěné kuře naporcujeme a kůži stáhneme. S drůbky ho dáme vařit do menšího množství mírně osolené vody. Porce kuřete hojně popícháme vidličkou. Rozemeleme cibuli a česnek, přidáme všechno koření a cukr a trochu osolíme. Směsí pečlivě potřeme kousky kuřete a necháme odpočinout asi 1/2 hodiny. Oloupeme rajčata a nakrájíme je na kousky. V teflonovém kastrolu rozpálíme olej a vložíme do něj marinované kousky kuřete a nakrájená rajčata. Prudce dusíme a podléváme vývarem z kůže a drůbků. Potom dáme péci do vyhřáté trouby. Kuřecí porce často obracíme, aby se dobře propekly. Podléváme vývarem. Do vysmahlé šťávy pak vmícháme rozemletou vařenou kůži a drůbky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.