Krůtí stehno na 2 obědy
25.11.2005 - Redakce Babinet
- Krůtí stehno asi 1 a 1/2 kg
- 30 - 40 dkg anglické slaniny - může být libovější (podle chuti)
- 4 velké cibule
- 1 velká červená paprika
- grilovací koření grilovací
- pepř
- 1 kostka knoroxu
- 1 lžička jugoslávské vegety Podravka (může být i víc, ale raději ke konci pečení, aby to nebylo přesolené)
Nakrájíme anglickou slaninu na drobné kousky a dáme na dno pekáče. Stehno omyjeme, osušíme, okořeníme a položíme na slaninu. Vedle něj položíme na slaninu kostku knoroxu. Cibuli nakrájíme na čtvrt kroužky (aby vlasy, které se vytvoří vařením nebyly příliš dlouhé) a nasypeme kolem stehna. Červenou papriku omyjeme, vyjádříme a nakrájíme na kratší proužky a nasypeme rovnoměrně po pekáčku i přes stehno. Podlijeme vodou, přiklopíme a dáme do trouby péci. Průběžně podléváme a obracíme. Dle chuti dokořeníme. Upečené stehno nakrájíme na porce a podáváme s vařeným bramborem nebo rýží. Zbylé maso obereme, nakrájíme na menší kousky. Šťávu rozmixujeme, trochu zahustíme a dáme jednu šlehačku. Podle chuti dosolíme, ale raději až před podáváním. Příloha knedlík nebo těstoviny.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.