- 1 kachna
- 1 větší cibule
- 3 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička tlučeného kmínu
- 1/2 lžičky mletého fenyklu
- 1 lžička mletého máku
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 1 citron
- olej
- sůl
Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek, všechno koření a mák. Přidáme očištěnou a naporcovanou kachnu, osolíme a opečeme prudce po obou stranách. Pak podlejeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Chvilku před tím,než je kachna měkká, podlejeme rozvařeným kokosem, dochutíme citronovou šťávou a ještě chvíli dusíme. Objevte blahodárné účinky zázvoru. Přečtetě si článek Zázvor - pomocník nejen při nachlazení.
Další recepty na úpravu kachny:
- Kachna na hruškách
- Kachna na víně s paprikami a bazalkou
- Šťavnatá kachna
- Pikantní kachna
- Pečená kachna s mandlemi a jablky
- Kachna na medu
- Flámská kachna
- Kachna s olivami
- Kachna nadivoko
- Kachna na pomerančích
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.