- 1 kachna
- 30 g cibule
- 50 g másla
- 500 g rajčat
- 0,2l červeného vína
- 1 kachní játra
- 500 g vařených širokých nudlí
- bazalka
- tymián
- sůl
- mletý pepř
Kachnu vykucháme, očistíme a omyjeme,osolíme, opepříme, opečeme ze všech stran na vnitřním kachním sádle a odstavíme. Na pekáči zahřejeme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme oloupana a nakrájená rajčata, víno, bazalku, špetku tymiánu, sůl, mletý pepř, krátce podusíme, na to vložíme opečemnou kachnu a dusíme do měkka. Kachní játra rozkrájená na větší kousky přidáme, až když je kachna téměř měkká. Mezitím uvaříme v osolené vodě široké nudle, necháme je okapat a upravíme je na širokou mísu. Kachnu položíme na připravené nudle, játra vyndáme ze šťávy, propasírujeme ji a přelijeme přes kachnu. Játra rozkrájíme na drobno a kachnu jimi posypeme.
Další recepty na úpravu kachny:
- Kachna na hruškách
- Kachna na víně s paprikami a bazalkou
- Šťavnatá kachna
- Pikantní kachna
- Pečená kachna s mandlemi a jablky
- Kachna na medu
- Flámská kachna
- Kachna s olivami
- Kachna nadivoko
- Kachna na pomerančích
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.