- 1 kachna
- 1 kachní játra
- 20 g cibule
- 1 stroužek česneku
- špetka tymiánu a rozmyrýnu
- 2 lžíce koňaku
- 300 g rajčat
- střídka žemle
- sůl
- mletý pepř
Vykuchanou, očištěnou a omytou kachnu necháme okapat a mezitím si připravíme nádivku. Utřeme kachní játka, přidáme rozsekanou cibuli, utřený česnek, špetku tymiánu, rozmarýnu a střídku žemle pokropenou koňakem, vše osolíme a dobře promícháme. Kachnu naplníme nádivkou, necháme asi 30 minut v chladnu, pak ji vložíme na pekáč, podlijeme vodou, posolíme, popepříme, přidáme oloupaná, rozkrájená rajčata a pečeme za občasného polévání doměkka.
Další recepty na úpravu kachny:
- Kachna na hruškách
- Kachna na víně s paprikami a bazalkou
- Šťavnatá kachna
- Pikantní kachna
- Pečená kachna s mandlemi a jablky
- Kachna na medu
- Flámská kachna
- Kachna s olivami
- Kachna nadivoko
- Kachna na pomerančích
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.