Mechado
23.3.2006 - Redakce Babinet
- 400 g hovězího nakrájeného na kousky
- olej
- 4 stroužky česneku nasekaného
- 1 nasekaná cibule
- 2 brambory rozčtvrcené a osmažené
- 1 nakrájená mrkev
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce sojové omáčky a soli
- zrnko pepře
- 1 šálek rajského protlaku
- 1 bobkový list
- horká voda
Maso osmahněte na oleji dohněda a vyjměte. Do pánve kde se maso smažilo dejte česnek, cibuli, citronovou šťávy, sojovou omáčku, zrnko pepře, rajský protlak, sůl a bobkový list. Chvíli povařte a pak přidejte vodu, zakryjte a vařte. Když je maso měkké, přidejte brambory a mrkev. Vařte do změknutí.
Jde o původní filipínský recept.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.