Bažant v zelí
29.11.2005 - Redakce Babinet
- 1 zelí
- 1 očištěný bažant - rozčtvrcený
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- kousek másla
- 1 cibule nasekaná na kousky
- 250 g anglické slaniny nakrájené na kostičky
- 1 mrkev nakrájená na kostičky
- 4 malé uzené klobásy
- 2 rozetřené stroužky česneku
- 4 jalovce rozemleté
- 1 lahev vína Ryzlink vlašský
Ze zelí odstraňte střed a povařte jej ve vařící vodě až jdou listy pěkně od sebe. Rychle ochlaďte a důsledně osušte. Mezitím okořeňte bažanta a potřete jej máslem. Osmažte cibulku, slaninu a mrkev dozlatova a dejte do zapékacího hrnce. Každý kus bažanta zabalte do zelných listů a položte je společně s klobásami, jalovcem na směs cibulky, slaniny a mrkve. Zalijte vínem a pečte na 190 stupňů Celsia alespoň 1,5 hodiny.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.