2 malé cibule, 2 lžíce másla, 1/4 l suchého bílého vína, 300 g smetany ke šlehání, 300 g mrkve, 300 g cukety, 800 g filé z tresky, citronová šťáva, sůl, pepř, svazek petrželové natě
Jemně nasekanou cibuli osmahneme na másle dozlatova. Zalijeme ji bílým vínem a vmícháme smetanu. Vaříme 8 minut na mírném plameni. Přidáme nastrouhanou mrkev a cuketu a necháme 5 minut povařit.
Tresčí filé nakrájíme na drobné kousky, potřeme je ze všech stran citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Omáčku okořeníme solí a pepřem, vložíme do ní rybí kousky a necháme 5 minut povařit.
Hotový pokrm posypeme jemně sekanou petrželkou a podáváme s rýží a hlávkovým salátem.
TIP:Místo tresčího filé můžete použít i jiné mořské ryby.
Ragú z tresky se zeleninou
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Máte rádi kefír či podmáslí? Připravte si z nich skvělé nadýchané palačinky
- Čarujeme s mletým masem v kuchyni. Připravte si efektivní pštrosí vejce
- Domácí jablečný závin na neděli aneb vůně, která zaplní vaší kuchyň
- Kouzlo Orientu aneb jak si doma snadno připravit vegetariánský Falafel
- Gurmánské plněné kuře s bohatou nádivkou
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.