Chřestovo-houbové těstoviny
18.11.2005 - Redakce Babinet
- 550 g těstovin
- 225 g chřestu - oloupaného
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 nasekané stroužky česneku
- 350 g hub nakrájených na plátky
- 4 lžíce zeleninového vývaru
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 150 polotučného čedaru - nastrouhaného
Těstoviny uvařte ve vroucí vodě. Stonek chřestu zkraťte o dřevnatou spodní část (asi 5 cm) a vložte do vroucí vody, vařte 2 minuty. Přidejte hlavičky chřestu a vařte další minutu. Pak chřest vyjměte z vody. Na rozehřátém oleji osmahněte česnek a houby. Přidejte vývar, pepř a tymián. Přikryjte poklicí a vařte 2 minuty. Pak přidejte chřest, přimíchejte těstoviny a většinu sýra. Ihned podávejte posypané zbývajícím sýrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.